Ugrás a tartalomra

Legyőztük a Nyíregyházát

2024. március 13. szerda
Hihetetlen győzelem a listavezető ellen, tíz emberrel
Legyőztük a Nyíregyházát

Akkor szerzett bravúros győzelemmel három pontot a BMTE, amikor a legkevésbé számítottunk rá. Hol van már az elmúlt hetek vérszegény játéka?! Vasárnap a listavezető Nyíregyházát verte 3-2-re 0-2-ről feltámadva, tíz emberrel Dajka László edző legénysége.

Hat meccsen egy pont, 4-12 a gólkülönbség. És már három pont hátránnyal kieső helyen. Nemrég olyan meredek lejtőre került a csapat, amin még az sem segített, hogy két hete Erős Gáborral szerződést bontottak, és a rutinos Dajka László vette át a vezetőedzői posztot.

A Kozármisleny elleni idegenbeli 2-0-s vereséggel folytatódott a vesszőfutás, ráadásul a tabellát toronymagasan vezető Nyíregyháza érkezett vasárnap Budafokra, ha van tipikus fix 2-es meccs a totóban, akkor ez az. A nyírségiek ugyanis tizenegy meccses veretlenségi szériával szálltak ki a buszból, és rémálmukban sem gondolták volna, hogy pont most szakadna meg ez a tiszteletet parancsoló sorozat.

És milyen szerencsétlenül kezdődött a mérkőzés! A 9. percben csapatkapitányunk, Kovács Dávid kihagyta a Vida szabálytalansága miatt megítélt tizenegyest, pontosabban Dala bravúrosan védett. Erre természetesen érkezett két gyors vendéggól, és bár a 27. percben Nagy Dominik is elhibázott egy büntetőt a vendégek részéről, amikor a 30. percben Nagy Gergőt a második sárgával kiállította Móri játékvezető, végképp elmenni látszott a meccs.

Még úgy is, hogy egy perccel korábban Kovács Dávid szépített, jóvá téve korábbi hibáját. De ezen a délutánon piros-fekete mezbe bújt oroszlánokat látott a közönség. Még tartott az első félidő hosszabbítása, amikor Kalmár bal oldali beadására Zsóri Dániel érkezett, ollózó mozdulattal, ahogy annak idején kiérdemelte a Puskás-díjat, 15 méterről a bal alsó sarokba lőtte a forduló gólját.

Ezzel már 2-2, de még hátra volt egy teljes félidő, és azt emberhátrányban kellett volna valahogyan kihúzni. Mit kihúzni! Ezen a délutánon a budafoki hősök nem ismertek lehetetlent, és a 92. percben, ugyanúgy a hosszabbításban, mint az első félidő végén, Oláh Bálint 20 méterről, a bal kapufa segítségével bebombázta a felmérhetetlenül sokat, talán a bennmaradást jelentő győztes gólt!

Mit lehet mondani? Megérdemelte a győzelmet a Budafok, mert bár a második félidőben beszorította ellenfelét a Nyíregyháza, de nekünk is voltak helyzeteink, még tíz emberrel is, egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet. És Gundel-Takács Bence fantasztikusan védett, az utolsó pillanatban pedig Oláh „Báló” akkora gólt lőtt, hogy majd eltört a bal kapufa.

„Hatalmasat küzdött a csapat, minden elismerésem a srácoké, no meg természetesen Dajka Lászlóé, aki a jelek szerint fel tudta rázni a csapatot. Egy hét múlva Tiszakécskére utazunk, igazi hatpontos meccsre, bizakodom a bennmaradásban, bár eddig is bizakodtam” – mondta Jakab János tiszteletbeli elnök a Városházi Híradónak.

(Ch. Gáll András)